3 Interactive Museum or 3D Art Museum in George Town, Penang

10:15 PM Meidiana Kusuma 16 Comments

While another city might only have one 3D art museum, you will shock with this city. I tell you guys, George Town not 1 or 2 but it has 3 interactive museums or people more familiar with this place as 3D Art Museums. Those are MIPIM (Made in Penang Interactive Museum), Penang Amazing World Studios, and Odeon.

Since 2008 George Town - Penang was awarded the title of World Heritage Site and was listed under the category of Cultural Heritage by UNESCO World Heritage committee. This city were recognized for the living multicultural heritage communities and architectural treasures. 

Previously, tourists who visited George Town would love to explore the city and hunt for wrought-iron caricatures with anecdotal descriptions of the streets. Today, beside those famous wrought-iron and street art throughout the city, people might also want to visit these interactive museums.

1. Made in Penang Interactive Museum
This museum was the first Trick art or 3d art or interactive museum in George Town. All of paintings inside the museum adapted Penang heritage and architectural. There is miniature section in this museum that shows local market, those miniatures are mad by artist Mr. Khoo Chooi Hooi, he even put himself on some of his works. Made in Penang museum is located at 3 Weld Quay and if you want to visit it, you can simply hop on to Penang free bus and alight at Weld Quay street stop, near Church street pier. Entrance fee for tourists is RM 30 for adult.
source: https://www.facebook.com/MadeInPenang

2. Penang Amazing World Studios

Now, we're heading to the second museum that located just beside the first museum. This entrance was hypnotized me at the first time with those colorful canopy outside, but too bad I came too early. This museum is officially open for public since February 20th 2015. What makes this museum different from the previous one? well, this museum also has paintings which shows Penang's Heritage and Cultural. But this museum is cooperating with several world famous cartoon, such as The Flintstones, Scooby Doo, Tom & Jerry, Warner Bros even super heroes like Superman and Batman and that's why kids will love to visit this place. Beside the wall paintings, this museum also has 3D printed robot showcase. Ticket price for tourists is RM 30 (adult) and RM 20 (child), oh I can't wait for my visit to this museum later this year.
source: https://www.facebook.com/penangamazingworldstudios

3. Odeon - The Interactive Museum 

This is the newest Interactive museum and located in the middle of Georgetown. Previously, Odeon itself was a name for cinema building in Penang Road then transformed to this interactive museum today. What make's this museum different from other? It displays BLACK an WHITE 3D art cartoon and comic, yess most of the pictures in this place are comic conversation which only have black and white colors, similar with those wrought-iron caricatures.After you take a picture inside this museum, I bet you want to transform it to black and white picture first before upload it to your social media. It located at 130 Penang road.
source: https://www.facebook.com/odeonpenang
So which one of these museums you like the most?

For your information, if you use Penang Hop On Hop Off, you can alight at Stop no 13 (Cruise) for Made in Penang Museum and Penang Amazing World Studios and either Stop no 16 (Blue Mansion) or stop no 9 (Chowrasta) for Odeon Penang.

Follow twitter account @geretkoper and Instagram @meidianakusuma for the newest travel info from me and other travel and food pictures

16 comments:

Thank you for leaving a comment :)

3 Food Court Seru untuk Ngumpul Bareng Keluarga dan Teman di Jakarta

9:26 PM Meidiana Kusuma 13 Comments

Punya rencana mau mampir ke Jakarta dalam waktu dekat ini? atau ada teman dari luar kota atau luar negeri yang mau mampir ke Jakarta? Bingung mau rekomendasiin tempat makan yang banyak makanan Indonesia dan juga makanan luar sekaligus? 

Biasanya beberapa tempat makanan favorit di Jakarta berada di beberapa tempat terpisah, nah pasti repot kan kalo musti ajak keluarga atau teman-teman yang memiliki kegemaran makanan yang berbeda. Biar bisa tetap ngobrol dan makan bareng-bareng namun dengan menu yang bisa dipilih masing-masing, coba aja ke food court rekomendasi saya berikut ini. Hampir setiap mall besar sebenarnya memiliki food court sendiri, tapi saya pilih food court, yang tidak hanya memiliki banyak menu makanan dari resto-resto favorit, tapi juga mempunyai interior cantik dan beberapa tempat ini juga menyajikan makanan dengan presentasi yang cantik (biar bisa tetep eksis di Instagram dan Path kan).

1. DapuRaya

13 comments:

Thank you for leaving a comment :)

EVENT : ARTJOG 2015 AT TAMAN BUDAYA YOGYAKARTA

1:00 AM Meidiana Kusuma 23 Comments

Guest post kali ini ditulis oleh salah satu teman saya yang saya kenal via Instagram, seru yah! sama-sama punya hobi mengunggah foto makanan di akun Instagram, ternyata malah mempertemukan kami berdua. Julia berdomisili di Yogyakarta dan biasa bercerita tentang restaurant review dan perjalanannya di blog pribadinya. Kali ini ia akan menceritakan tentang event tahunan yang dihadirinya beberapa saat yang lalu.

Tahun 2015 ini Artjog atau Art Jogja kembali digelar untuk kedelapan kalinya di Taman Budaya Yogyakarta (TBY). Berbeda dengan Artjog sebelumnya, kali ini mereka mengangkat tema "Infinity In Flux". Seperti yang kita tahu, eksistensi Artjog selama ini untuk mewadahi atau memfasilitasi berbagai macam karya seni rupa dari seniman-seniman yang tentunya berbakat. Pameran kesenian ini dapat menjadi magnet dan penggerak perkembangan kesenian di tanah air maupun internasional.


23 comments:

Thank you for leaving a comment :)

Holy Smokes - Slow Smoked BBQ, Wolter Monginsidi - Jakarta

10:33 PM Meidiana Kusuma 8 Comments


Do you know the hipster Crab Restaurant called Holy Crab in Gunawarman, South of Jakarta? Have you tried it? to be honest I have not, lol. Well because I'm allergic to seafood, so I'm afraid with it. But fortunately right now, under the same flag Ersons Food, Holy Smokes was born and located near to Holy Crab too and I can try it because it isn't seafood *Put smile on my face*.

8 comments:

Thank you for leaving a comment :)

Staycation di Grand Zuri, BSD City

10:35 PM Meidiana Kusuma 36 Comments



Awalnya saya berencana menghadiri acara di Hotel Grand Zuri BSD yang diawali dengan acara buka puasa bersama dengan anak-anak dari Panti Asuhan Al-Ihkwaniyah, dalam rangkaian acara Familiarization Trip bersama beberapa teman blogger lain. Tapi takdir berkata lain, kerjaan di kantor tidak bisa dengan mudah ditinggalkan hari itu, jadi saya harus melewati beberapa detil acara. Padahal keriuhan acaranya sudah bisa saya rasakan dari tweet teman-teman yang saat itu sudah hadir *sedih dipojokan, tapi tangannya masih di atas keyboard, mata masih di depan desktop, masih di gedung kantor*

36 comments:

Thank you for leaving a comment :)

5 Tempat Wisata dengan Tangga

12:29 AM Meidiana Kusuma 43 Comments

Pernah niat banget naik tangga berpuluh-puluh atau mungkin ratusan untuk mencapai puncak di sebuah tempat wisata? Biasanya apa alasan kalian rela cape-cape naik tangga tersebut? Kalo untuk masalah pendakian gunung atau extreme outdoor activities lainnya memang bukan keahlian saya, tapi kalo masih naik-naik tangga sampe tinggi aja sih masih bisa. Biasanya pas tau tempat tujuan wisata itu ada puluhan anak tangga naik atau turun yang ditempuh, saya mencari tau dulu ada apa diujung "tangga" ini, kalau ada pemandangan yang keren atau memang ada suatu tempat di atas atau di bawah tangga itu biasanya saya bela-belain. 

Di Indonesia sendiri banyak banget wisata yang harus menempuh puluhan anak tangga dulu untuk sampai ke tujuan, beberapa contohnya adalah Air terjun tawangmangu dan Candi Borobudur. Saya sendiri sih alhamdulillah sudah pernah ke dua tempat tersebut dan berhasil mencapai ujung. Namun entah di mana foto-foto saya di kedua tempat tersebut. Nah selain dua tempat di atas, saya juga punya beberapa destinasi dengan "Tangga" yang pernah saya kunjungi dengan seluruh plus dan minusnya, check it out.

1. Ruin's of St Paul Church - Macau


43 comments:

Thank you for leaving a comment :)