Monday, February 29, 2016

Quick Guide - Things to Do in Osaka


Here are some pictures on quick guide - things to do in Osaka:

Universal City



I really enjoyed my time during trip in Kansai area, we spent around 4 nights in Osaka although we also traveled to another cities near Osaka. There is theme park in Osaka called Universal Studio, but in case you are not a theme park person, well at least you still can visit this area at night to enjoy the light and shopping center on this area.

Pokemon Center & Tokyu Hands - Daimaru Shopping Mall




As a cartoon lover especially Pokemon, this is become a must visit place for me in Osaka :), meanwhile Tokyu Hands is the right place to buy unique and cute knick knacks from Japan.

Tempozan City - Ferris wheel

At Noon

At night
Actually there are two famous ferris wheels in Osaka, the one is in the heart of the city with red color called HEP five and second one is Tempozan Ferris Wheel which is bigger than than HEP Five with rainbow colors. 

Osaka Kaiyukan Aquarium

The 7 stories aquarium building

colorful fishes 

 one of my favorite jellyfish

At first, this place was not on our itinerary during our trip in Osaka, but when we have plenty free time finally we decided to add this place to our list. I must say this is quite unique aquarium I ever visited. They create an entertaining aquarium in a-not-so big area by using building's height to add more area inside. When you enter this aquarium, the escalator will bring you up to 7th floor where you will start your journey. From that point, Kaiyukan Aquarium creates more than 1 kilometer track down to level 1.  

Dotonbori Shopping Area




Dotonbori is famous for its shopping arcade and Glico man. Most of the visitors will visit this place at night to see the various city light in this area.

Osaka Castle

an eight stories green castle - Osakajo

Admission tickets

Osaka castle which called Osakajo by local people is located in the center of Osaka. We can learn the history about this 8 stories building and a war in Azuchi-Momoyama period inside. The park in Osaka castle area is famous for its cherry blossom picnic spot.

Umeda Sky Building

Umeda Sky Building from Osaka Station

View from Umeda Sky Building 

 Escalator to the top

18 comments:

  1. hmmm... aku ntr ke jepangnya bakal pulang lwt osaka.. jd mau ga mau emg hrs cari tau ada apa di kota ini :D.. usj masih blm fix sih mei.. soalnya di tokyonya aja kita udh datangin 3 themepark..dan usj juga g ada wahana yg seseram fujiQ kan ya..... mungkin bakal lebih ke kuliner yg aku explore kalo di osaka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah iyah kakak mah ga level sama USJ, harus FujiQ ahahahahahahha, eh iyaa banyak kulinernya Osaka :3 seru bikin laper mataa

      Delete
  2. Aku ngak tahan nemenin ce2 ngak jelas jalan2 kesini, ujung2 nya mampir ke kios2 jualan barang lucu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah terlalu banyak barang lucu omcum, cewe-cewe pasti gatel mau belii semuanya, *pukpuk omcumii*

      Delete
  3. Wah kirain Osaka cuma ada Castlenya ajaa, ternyata banyak yang seru yaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyah kak, ini aja aku ga muter-muter banget karena banyak yg keluar Osaka kayak ke Himeji, Kobe sampe ke Kyoto

      Delete
  4. Enaknya bisa liburan ke osaka? Saya aja ke malaysia belum pernah, bagi tips nya donk kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tipsnya harus mau usaha dan niat say :) aku punya tabungan khusus travel, heheh semampunya aja, trus pas ada tiket promo langsung deh aku cek, kebanyakan belinya setahun sebelum tanggal berangkat

      Delete
  5. Umeda Sky Building, Dotonbori, and the ferriswheel are my 3 top list to do in Osaka, Japan. Anyway, what is Umeda Sky Building? A multi function skyscraper?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I just knew that it have a garden on its rooftop and an Instagramable escalator haahhahahaha

      Delete
  6. Sebagai blogger culun, aku harus belajar banyak nih. Tampilannya enak dilihat, foto2nya juga bagussss. Yang lebih bagus lagi portofolionya sih. Mantap. Ajarin akuuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih ya ampunn, aku jugaa blogger culun hhahaha yg dibahas yang aneh-aneh kakk :p
      yuk yukkk belajar moto bareng, aku juga ga latihan khusus kok, cuma nyoba-nyoba ajaa

      Delete
    2. weeh kak itu ubur2nya keren banget ^^
      haru banya belajar soal foto nih biar jepretannya bagus :)

      Delete
    3. keren yah transparan gitu :)) :))
      aku suka bgt sama ubur2

      Delete
  7. ahhh ada pokemon~~
    keren banget sumpah jepang!!

    Download Movie HD

    ReplyDelete
  8. Ada Pokemon, Doraemon, Hello Kitty :D lucu banget..tapi paling pingin coba naik ferris wheelnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nah itu diaa, aku ga sempet naik euy, yang naik temen-temenku heheheheh

      Delete

Thank you for comment :)